ОНИКС

ОНИКС

Ониксът е полускъпоценен естествен камък, който печели вниманието на всички архитекти, строители и дизайнери. Той е луксозен материал, който е способен да превърне всяко пространство в шедьовър.
Този екзотичен камък, привлича всички погледи, тъй като части от него са прозрачни, това може да бъдате съчетано с осветление и по този начин да се постигне по-луксозен вид. Когато се използва оникс, това повишава инвестицията в стойността на сградата или апартамента за дълго време.
Благодарение на уникалната си красота и прозрачност, архитекти и интериорни дизайнери го използват, за да направят своите проекти по-луксозни. Но поради високата цена на оникса, приложенията на този камък са ограничени и се използва предимно за свръхлуксозни домове, както и в хотели и специални административни и търговски центрове.

Оникс за стена

Оникс за маси

Оникс за стълби (вътрешни)

Оникс за таван

Оникс за плотове (за хотели, барове, административни центрове и свръхлуксозни места)

ЦЕНАТА НА ОНИКСА ЗАВИСИ ОТ

Качеството

Ониксът е луксозен материал, който е способен да превърне всяко пространство в шедьовър.

Цвета

Онискът има както плътни така и прозразни елемен ти, които го правят адаптивен към почи всеки интериор.

Размер

Размерите могат да бъдат съобразени с всяко помещение.

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ПРОДУКТИ ОТ ОНИКС

CAPPUCHINO ONYX

COPPER ONYX

OCEAN BLUE ONYX

ORANGE ONYX

GREEN ONYX

PINK ONYX

ГРИЖА

Какви са различните видове оникс?

Обикновено ониксът не е с еднороден цвят, като това се дължи на голямото разнообразие в химичния му състав. Според преобладаващия си цветен пигмент камъкът се дели на 4 различни групи. Това са: черен оникс (арабски), бял оникс (чист), червено-бял (карнеолоникс) и кафяво-оранжев (сардоникс).

Може ли ониксът да се използва в зони с голям трафик?

Ние не препоръчваме използването на оникс като настилка в зони с интензивен трафик или за външна употреба, тъй като той е скъп и крехък камък.

Кой е най-добрият начин за почистване на оникс?

Грижата за подове от оникс включва предимно редовно мокро почистване, което трябва да се извършва на няколко етапа: отстраняване на пясък и прах с мека четка, чиито абразивни частици водят до драскотини по лъскавата повърхност на камъка; изплакване на пода с мек текстилен материал, напоен с топла чиста вода и естествено изсушаване. В случаи на силно замърсяване е разрешено да се използва сапунен разтвор и специални почистващи препарати с неутрално рН (не по-високо от 7).

Как мога да предотвратя петна по повърхността на оникса?

За предотвратяване на различни видове замърсяване се препоръчва периодично да се обработват подове от оникс с импрегнати – специални защитни средства, които при попадане върху повърхността на камъка дълбоко проникват в порите му, където впоследствие се полимеризират.

Може ли мраморът да бъде поправен, ако е повреден?

Поради факта, че основният „враг“ на ониксовите повърхности е именно пясъкът, което води до драскотини, които не влияят по най-добрия начин на външния им вид, препоръчително е да се полира поне веднъж годишно и да кристализира на всеки шест месеца.

Ако полирането ви позволява да се отървете от малки механични повреди под формата на драскотини и микроскопични пукнатини, тогава можете да отстраните по-сериозни дефекти (дупки, стружки, дълбоки драскотини и пукнатини) чрез шлайфане, последвано от полиране. Що се отнася до кристализацията, тази процедура е насочена повече към защита от механични повреди, чрез укрепване на повърхностния слой на подове от оникс. Освен това кристализацията премахва незначителните дефекти и възстановява блясъка на камъка.

Издръжлив ли е оникса?

Ако правилно се грижите за подове от оникс, тогава сложни скъпи процедури за възстановяване, включително изравняване и запълване на повърхността на пода, възстановяване на фуги, шлайфане и полиране, както и кристализация на плочки от оникс, няма да са необходими за дълго време.