ГРАНИТ

ГРАНИТ

Гранитът е навсякъде. От красиви скулптури в музеите, впечатляващи колони, великолепни арки и дебели блокове, до стени, коридори, камини, подови плочки и плотове са направени от този великолепен камък.

Гранитът е магматична скала, което означава, че се състои от разтопена лава дълбоко в земната кора. Докато лавата се охлажда, тя се кристализира под високо налягане. Кристализацията е причината за появата на петната върху този камък. Колкото по-дълго е необходимо разтопеният камък да се охлади, толкова по-големи ще бъдат цветните петна върху този камък. Всъщност този камък получава името си от латинската дума granum, което означава зърно. Цената на гранита варира в зависимост от желания цвят, текстура и приложение.

Гранит за под

Гранит за стълби

Гранит за кухня

Гранит за баня

Гранит за камина

Гранит за коридори

Гранит за шкафове

Гранит за тоалетна

ЦЕНАТА НА ГРАНИТА ЗАВИСИ ОТ

Качеството

Висококачественият гранит няма дупки в повърхността си. Освен това висококачественият гранит има по-тъмен цвят.

Цвета

Гранитът разполага с разнообразие от цветове. След обработката с огън, този камък променя цвета си и става матов

Размер

При нестандартни размери, цената на гранита се променя.

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ПРОДУКТИ ОТ ГРАНИТ

ПЕГАС ГРАНИТ

ЧЕРВЕН ГРАНИТ

ТЮРКОАЗ ГРАНИТ

ТЪМНОЗЕЛЕН ЦИТРУС ГРАНИТ

СЪРПЕНТИН ГРАНИТ

ЧАЯН ГРАНИТ

ГРИЖА

Защо гранитът е добър строителен материал?

Гранитът е добър строителен материал, защото е издръжлив, екологичен и лесен за поддръжка. Гранитът е естествен камък, който се образува естествено в земята и има много привлекателни характеристики.

Защо гранитът трябва да бъде запечатан?

Гранитът се нуждае от запечатване, защото е естествен камък, а естественият камък е порест. Порите в гранита могат да приемат (или абсорбират) течности и други вещества. За да се забави абсорбцията и да се увеличи времето, през което субстанцията може да седи на повърхността без почистване, върху гранита се нанася уплътнител. Това помага за защита на повърхността. Гранитът трябва да се запечатва само периодично. Ако вашият гранит е бил запечатан по време на монтажа от фирмата, която го е монтирала, не трябва да се налага да го запечатвате за определен период от време.

Защо моят гранитен плот е груб?

Гранитните плотове се предлагат с различни покрития. Например, има полирани покрития, които са гладки и блестящи. Освен това, има „шлифовани“ покрития, които са по-скоро като сатенено или матово покритие. Има и „антични“ и „кожени“ покрития. Ако вашата гранитна повърхност има едно от тези покрития, най-вероятно ще се имате усещането, че е „груба“.

Защо гранитът променя цвета си, когато е мокър?

Гранитът обикновено се запечатва по време на монтажа. Ако за това се използва импрегниращ уплътнител, се образува бариера, която кара водата да се натрупва върху повърхността на гранита. Въпреки това, тъй като уплътнителят се износва (или ако не е бил нанесен уплътнител по време на монтажа), водата ще се абсорбира от гранита и камъкът ще изглежда тъмен. Всъщност този „тест с вода“ е начинът, по който определяте дали е време да запечатате отново вашите гранитни плотове.

Защо гранитът е толкова популярен?

Популярността на гранита е свързана с много от нещата около неговия естествен състав и характеристики. Уникалността на гранита, неговата здравина и издръжливостта на естествения камък допринасят за неговата популярност.