Какво е гранит?

Граните гама от Естествени камъни, които са направени от охлаждане на разтопена скала в земята. Този трудоемък процес с високо налягане води до гранитен камък. Това е магматична скала, която е предимно здрава и солидна. Гранитът е съставен от минерали като фелдшпат и кварц, които добавят към характеристиките му блясък. Може да се използва в почти всяка част на къщата ви и се предлага както в шлифовани, матирани плочи, така и в матирани, лъскави плочки.

Гранитогресът създава атмосфера на богатство, а красотата му превъзхожда повечето други материали за плочки . Той е малко скъп и тежък, така че експертите трябва да го инсталират. Тъй като е продукт от естествен камък, той е екологичен.

Не е твърде порест като мрамор и уплътняването не е от съществено значение, ако се използва в защитена от влага зона. Той е по-твърд и устойчив на петна от всеки друг материал като мрамор.

Гранит плочки, пластмасови дистанционни елементи, мокър трион, подложка, винтове, назъбена мистрия, гумен чук, фугираща шпакловка, фугираща шпатула, проникващ уплътнител за фугираща смес, хартиена кърпа са нещата, които са необходими при поставяне на гранитогрес .

Цена на гранитогрес

Една от основните предпоставки за гранит за много хора е неговият ценови диапазон. Ако правите плотове и стълби със строг бюджет, трябва да знаете, че гранитът не е за скъпарците.

Гранитът е известен с това, че е разкошен материал за подови настилки, баня и кухня, и ценовият му диапазон отразява това. За стая с малка площ, като спалня или баня, можете да си представите да платите няколкостотин долара в късия край и няколко хиляди в горния край, за да го подложите с гранит.

Погледът на гранита

Ако все пак решите да шокирате етикета, гранитът е забележително красив на външен вид и ще бъде ефектно и привлекателно допълнение към всяка част от къщата ви.

Гранитът изглежда изящен и елегантен и няма две еднакви гранитогресни плочи, което създава разнообразни и вълнуващи модели и възможности.

Естественият, изпъстрен вид на гранита може, както споменахме, да се предлага в гладки формати с висок блясък или по-матови, приглушени и рустикални текстури. Можете да комбинирате и комбинирате, за да създадете уникален дизайн или да се придържате към минималистичен, монохроматичен външен вид за по-модерен интериор на къщата . Гранитогресните плочи и плочки сега също са в тенденция, тъй като са подходящи навсякъде.

Ако решите да изберете лъскавия вид, имайте предвид обаче, че гранитът може да стане много хлъзгав, особено когато е мокър. И затова може да не е подходящо за малки деца или възрастни хора.

Гранитът също може да бъде студен под краката, така че това може да предложи невероятно облекчение през лятото в по-топъл климат. Ако живеете на студено място, не пренебрегвайте чехлите си! Ако обаче студът е трудност, гранитът е подходящ за лъчисто подово отопление.

Гранитогресът се предлага в широка гама от нюанси, от богато тъмно разнообразие до златисто и кремаво бяло и много други земни и зашеметяващи цветове. Петната от кварц в камъка също осигуряват нотка елегантен блясък.

1. Атрактивни подове

Рафинираният гранит е впечатляващ естествен камък и често се използва до мрамор върху каменни подове. Докато мраморът обикновено има много впечатляващи жилки, гранитът обикновено има по-фин модел, което прави двата камъка перфектно допълнение.

2. Пътеки и вътрешни дворове

Гранитните масивни плочи са идеални за използване на открито, тъй като са здрави и устойчиви на климатични условия. Много хора са изненадани от броя на наличните нюанси на гранитогреса – тротоарните плочи се предлагат в широка гама от нюанси, от червено до зелено, както и добре познатите сиво и черно.

3. Външни облицовки и строителни блокове

По средата на нашите десет страхотни употреби на гранит имаме структурни блокове. Грубо издяланият гранит изглежда много различен от лъскавия изчистен камък, който често ще виждате в къщата. Много културни групи използват грубо издялан гранит като строителни блокове или облицовка на основни сгради като кметства и религиозни сгради.

4. Мозайки и модели на плочки

Тъй като естественият гранит е достъпен в различни цветове, е напълно вероятно да направите мозайка или плочка, като използвате само гранитен камък. Използването на един вид здрав камък е отличен начин да се уверите, че нито една част от шарения под не се износва.

5. Гръбчета и плочки за баня

Новите технологии ни позволяват да нарязваме гранита на по-тънки плочки от всякога, за да го направим идеален избор за гръб или покрита баня. В резултат на това гранитът е водоустойчив и устойчив на петна. Може да улесни справянето с влага и прах.

За да разгледате гранитогрес за баня, щракнете върху гранит за баня

6. Рамки за камини и стълбища

Използването на големи плочи от гранит е огромен начин да се запази и покаже красотата на камъка. Гранитният камък е камините и стълбите са много харесвани благодарение на тяхната комбинация от великолепие и реализъм: камините няма да задържат огън и стълбите няма да се износват.

За да видите стъпаловиден гранит, щракнете върху гранитни стълби

7. Кухненски плотове от гранит

Под номер 9, това е приемлив избор за кухненски плотове. Той е водоустойчив, устойчив на замърсяване, температурен, лесен за почистване и труден за счупване. Това го прави истинска възможност за кухнята или банята. Това може да го превърне в страхотен бакшиш!

8. Като скъпоценен камък

Много видове гранит са достатъчно редовни, за да бъдат строителни материали на разумна цена. Някои са едновременно редки и поразително привлекателни. Те могат да се използват като скъпоценни камъни и да се поставят в орнаменти. Скорошен случай е откриването на K2 азурит гранит в Хималаите. С драматичен син оттенък, този рядък камък трябва да бъде оценен като скъпоценен камък.

9. Паметници

От надгробни плочи до красиви храмове, светилища, които са планирани да продължат поколенията, са изградени от гранитен камък. Преди да съществува енергийно оборудване, фигурният гранит беше проблематичен и отнемащ време процес, така че камъкът често беше резервиран за значими проекти. Вече номер едно, употребата на гранит показва възхищение от паметници, които са построени да издържат.

10. Ядро на силата

Какво разпространение имат римските мостове, пирамидите и катедралите? Гранит, разбира се! Много най-ранни и исторически сгради използват гранит, за да произведат ядро на силата в своите центрове. Тъй като гранитът може да бъде рафиниран до прекрасен блясък или облечен в друг камък, той обикновено се използва за поддържане на големи колони.

Къде се използва гранитът извън дома?

Докато гранитът има много практически приложения в домашни условия, този естествен камък може да се види и на обществени места. От паметници до катедрали и дори пирамиди, можете да намерите примери за гранит като строителен материал по целия свят.

Независимо дали се използва за завършване на кухненски дизайн, използва се за изграждане на пътека или нещо между тях, гранитът е един от най-красивите и полезни материали, произведени от земята.

Без значение как решите да го използвате в дома си, просто няма как да сгрешите, като изберете гранит. С правилна грижа, която няма да изисква значителни усилия, вашият гранит може да остане във великолепна форма за много години напред.

Този камък не се използва само за гранитни кухни и бани, но и за много повече. Където и да се използва, това е един от най-добрите варианти за материал, които можете да намерите.