Надграждане на вашия смесител кухняе достъпен начин да подобрите удобството и функционалността на вашата кухня. В зависимост от броя на дупките и стила на вашата кухненска мивка, процесът ще варира, но все още е сравнително лесен. Това ръководство ще ви покаже как да премахнете или как да смените смесител на кухненска мивка . Прочетете за инструкции стъпка по стъпка как да инсталирате кухненски смесители с една дръжка , а не кухненски смесители с двойна дръжка . Кухнята ви ще бъде отново готова за нула време.

1 – Подготовка за инсталиране

Преди да инсталирате нов кухненски смесители, не забравяйте да влезете под кухненската си мивка и да проверите колко дупки използва съществуващата мивка. Докато смесители с един отвор може да работи в мивка с 2 отвора, същото няма да важи за смесители с 2 или 3 отвора в мивка с един отвор.

Тъй като голяма част от работата ще се извършва на гърба ви, възглавницата ще направи работата по-лесна за понасяне. Наличието на фенерче под ръка също може да бъде полезно, заедно с плитък тиган и няколко стари кърпи, които стоят до вас, за да хванете вода. Трябва да носите предпазни очила, за да предпазите очите си от падащи отломки.

Изчистете всички продукти и консумативи под мивката.

Ако имате електрически контакт под мивката, изключете го, преди да премахнете стария смесител.

Ще ви покажем как първо да инсталирате кухненски смесители с една ръкохватка, както и как да инсталирате кухненски смесители с две ръкохватки. Да започнем с едноръчния кухненски смесители.

2 – Спрете водата на захранващите вентили

Бръкнете под шкафа и изключете вентилите за подаване на топла и студена вода , като ги завъртите по посока на часовниковата стрелка. Ако вече нямате инсталирани спирателни вентили, ще трябва да спрете водата в цялата къща.

Ако имате затруднения, опитайте да използвате парцал или чифт клещи, за да подобрите сцеплението си.

Когато водата е изключена, отворете дръжките на смеситела, за да облекчите всяко налягане в линиите.

3 – Изключете водопроводните линии

За да премахнете стария смесител, първо трябва да влезете под мивката и да изключите захранващите линии, които минават от смеситела надолу към вентилите за топла и студена вода. Всеки захранващ тръбопровод е свързан към съответния вентил чрез гайка с резба.

Използвайте регулируем гаечен ключ, за да отстраните всяка гайка, като я завъртите обратно на часовниковата стрелка. Докато го правите, уверете се, че сте стабилизирали водопроводната тръба, докато разхлабвате захранващите линии, за да предотвратите компрометиране на връзките зад шкафовете.

След като изключите водопровода от едната страна, повторете процеса за другата страна.

Ако вентилът капе, въпреки че дръжката е напълно изключена, това означава, че имате дефектен клапан. Ще трябва да спрете водата на цялата къща, за да я смените.

4 – Отстранете връзките на смеситела

Ще трябва да извадите старите връзки на захранващата линия към вашия смесител, преди да можете да го премахнете.

При двуръкохватков централен смесител двете водопроводни линии са свързани директно към горещите и студените вентили. Тъй като монтажните гайки, закрепващи смеситела, се монтират първо, ще трябва да развиете връзките на захранващата линия, преди да можете да ги премахнете.

За смесители с една ръкохватка, всички ваши водни връзки ще бъдат част от чучура, тъй като няма дръжки за топла и студена вода. На Cмесители като този, където захранващите линии са вградени, всеки монтажен хардуер е направен така, че да се плъзга директно върху линиите.

Една от трудностите при изваждането на стария смесител е да достигнете до това тясно пространство и да спечелите достатъчно лост за премахване на връзките.

Има няколко инструменти за смесители ан които ще улеснят тази работа:

Гаечен ключ за мивка съдържа храпова глава със зъби, предназначени да захващат труднодостъпни задържащи гайки зад мивката. Дръжката се завърта на 90 градуса, което ви позволява да я завъртите отдолу.

Инсталаторът за смесител и мивка модел 2006 е многофункционален инструмент, предназначен за няколко приложения под мивката.

След като развиете гайките, свързващи захранващите линии към горещите и студените вентили, използвайте ключа за мивка, за да свалите гайката, свързваща превключвателя към маркуча на пръскачката. Ако сте сигурни, че няма да използвате отново стария смесител, можете да отрежете линията с резачка за тръби.

След като изключите всички водопроводни линии под мивката, сте готови да премахнете монтажния хардуер.

5 – Отстранете стария смесител

Съвет: Ако гайки или монтажни елементи са ръждясали или трудни за премахване, нанесете проникващо масло като PB Blaster, за да ги разхлабите. Дайте му време да попие. Може да се нуждаете от повече от едно нанасяне.

Старият смесител ще бъде свързан към долната страна на шкафа чрез някакъв вид монтажен хардуер. Кухненският смесител с една ръкохватка обикновено има монтажен хардуер, свързан към единична дръжка, която съдържа захранващите линии за топла и студена вода.

За смесител с централна настройка с две дръжки , стойките обикновено се намират върху телата на топлия и студен вентил. Ще трябва да премахнете целия монтажен хардуер, за да премахнете смеситела.

С отстранен монтажен хардуер, смесителът трябва да се повдигне. Може да се наложи да приложите натиск, за да счупите всяко уплътнение.

Когато приключите, почистете зоната около мивката с одобрен почистващ препарат, преди да инсталирате новия си смесител.

6 – Инсталирайте нов смесител

За този проект ние инсталираме смесители с централна дръжка с една ръкохватка и щит. Линиите за топла и студена подаване са вградени директно в смеситела и той също има превключвател, който ще се свързва към странична пръскачка. Обърнете се към инструкциите на производителя за правилното сглобяване на вашия нов смесител.

Ако правите инсталация с един отвор, няма да използвате щитката. Трябва да има отделни компоненти, доставени с вашия смесител, ако планирате да използвате тази конфигурация. Но ако имате инсталация с три отвора, щитът е необходим, за да прикрие двата външни отвора. Трябва също така да има уплътнение, което да уплътни празнината между щитката и плота.

смесителът с една ръкохватка има топли и студени клапани, които са част от чучура. В много случаи той също ще има вградени гъвкави захранващи линии. Някои видове смесители имат най-съвременни захранващи линии, наречени PEX тръби, които вече са монтирани като част от топлите и студените вентили на смеситела.

При други смесители вентилите за топла и студена вода имат гайка с резба и ще трябва да прикрепите свои собствени гъвкави захранващи линии. Това обикновено е мъжка връзка от половин инч, излизаща от смеситела. Уверете се, че използвате тефлонова лента върху резбите, преди да инсталирате.

За вашия смесител с една ръкохватка вградените захранващи линии ще бъдат обозначени като топли и студени и ще трябва да ги свържете към съответните вентили за подаване на вода.

7 – Анкерни топли и студени вентили

За смесители с една ръкохватка монтажният хардуер обикновено се свързва към опашката под палубата. Този модул има шайба, която се придържа към плота, и монтажна гайка с три монтажни винта, които се затягат към нея. Други смесители ще имат различен монтажен хардуер, а някои производители може да имат допълнителен хардуер за тънки палуби.

Поставете уплътнението върху долната страна на щитката, плъзнете го върху захранващите линии и върху стеблото на смеситела, като го позиционирате върху монтажната повърхност. Решетката трябва да покрива първия и третия отвор.

Под мивката завийте гайката докрай, докато остане половин инч под повърхността. След това затегнете равномерно монтажните винтове, докато модулът на смеситела се притисне плътно към долната страна на шкафа.

Преди да затегнете всичко напълно, помолете някой да ви помогне да се уверите, че смесителът е подреден правилно зад мивката.

8 – Свържете водопровода и промивните линии

Сега свържете всяка от захранващите линии към съответния вентил за подаване на вода. Това обикновено е 3/8-инчов фитинг в повечето домове.

Увийте резбите на всеки клапан с лента от тефлонова лента, като отново я увиете по посока на часовниковата стрелка около нишките.

Завийте всяка гайка на ръка и я затегнете с регулируем гаечен ключ. Докато го правите, уверете се, че сте закрепили тръбата за вентила за подаване на вода, който влиза в стената, така че да не повредите никакви връзки.

След като водопроводните линии са свързани, включете отново водата на вентилите за топла и студена вода.

Тествайте работата на вашия смесител и пръскачка. След това внимателно проверете дали няма течове.

Ако откриете леко капене, използвайте гаечен ключ, за да затегнете връзките, докато течът спре, но не затягайте прекалено.

След като инсталирате новия си смесител, добра идея е да го промиете, за да премахнете всякакви остатъци, които може да са се натрупали в тръбопроводите.

Развийте аератора от вала на смеситела. Може да има инструмент за това, който идва с вашия смесител, или може да сте в състояние да го направите на ръка.

При отстранен аератор завъртете дръжката на пълна мощност и я оставете да работи за около минута.

След това изключете водата и сменете аератора.

9 – Съвети за инсталиране на кухненски смесители

Броят и разположението на дупките във вашия плот или мивка ще определи вида на смеситела, който можете да поставите. Може да имате от една до четири дупки. Четвъртият отвор обикновено се използва за пръскачка или дозатор за сапун

Разстоянието между дупките се нарича разпространение и можете да определите вашето разпространение чрез измерване между центровете на трите основни отвора.

8-инчовото разпръскване в центъра е най-често срещаното и е необходимо, за да се поберат повечето централни смесители.

Централен смесител е всеки, при който дръжките и чучурът са част от едно цяло. Централният комплект с две дръжки има отделни горещи и студени дръжки, които са свързани към основата. Те пасват чисто във външните отвори.

Централният смесител с една дръжка има дръжка, свързана директно към чучура. Можете или да го монтирате директно към плота за инсталация с един отвор, или да използвате щит (наричан още палуба ), който ще покрие двата външни отвора.

Друг вариант е широко разпространеният смесител, при който дръжките и смесителът са отделни отделни единици. Те могат да бъдат инсталирани с всякакво разпространение.

Когато сменяте кухненски смесители, помислете дали искате различни функции, като Изтеглящи се кухненски смесители , които могат да помогнат при почистването както на самата мивка, така и на съдовете.

Ако имате нужда от помощ при инсталирането, нашите услуги за подмяна на смесители могат да ви помогнат.

Когато се научите как да инсталирате кухненски смесители с една ръкохватка, ние сме тук, за да помогнем на всяка стъпка от пътя. Готови ли сте да намерите необходимите ви консумативи в местния магазин? Използвайте уебсайта на Pegasland , за да намерите продукти и да проверите инвентара.