БАЗАЛТ

БАЗАЛТ

Базалтът е вулканична скала с финна зърнена структура. В състава си той включва желязо и магнезий, което го прави изключително здрав. Името на този камък произлиза от латински и означава “много твърда скала”, което е напълно вярно.

В миналото базалтът е бил използван за пътна настилка. В момента този камък е изключително ценен в промишлеността и строителството, заради неговите физични свойства, като сила и плътност. Базалтът е невероятно здрав материал, който е издръжлив, както на вътрешни, така и на външни условия. Той е идеален за външни площи с интензивно пешеходно натоварване.

Базалтът лесно се комбинира във всеки интериорен стил, като може да бъде използван за облицовка на камини, акценти по стените, както и подова настилка на терасата.

При използване на базалт за фасада, той поддържа ниска температура в помещенията, през топлите месеци.

Базалт за под (вътрешен и външен)

Базалт за фасади

Базалт за огради

Базалт за камини

ЦЕНАТА НА БАЗАЛТА ЗАВИСИ ОТ

Качеството

Висококачественият базалт има малък брой дупки по повърхността си.

Цвета

Базалтът е хомогенен и се състои от сив до черен цвят.

Размер

за нестандартни размери цената на базалтът се променя.

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ПРОДУКТИ ОТ БАЗАЛТ

BLACK BASALT

GRAY BASALT

ГРИЖА

Какви са различните видове базалт?

Базалтът спада към вулканичните скали. Обикновено има от сив до черен цвят, а повърхността му е зърнеста заради бързото охлаждане на лавата.

Може ли базалтът да се използва в зони с голям трафик?

В миналото базалта е бил използван за пътна настилка. Базалта е невероятно здрав материал, който е издръжлив, както на вътрешни, така и на външни условия. Той е идеален за външни площи с интензивно пешеходно натоварване. 

Кой е най-добрият начин за почистване на базалта?

За ежедневните грижи за интериора и екстериора е достатъчно да измиете мръсотията от повърхностите с мека метла или парцал с вода.

Как мога да предотвратя петна по повърхността на базалта?

За да защитите допълнително красотата на базалтовите подове вътре и на открито, препоръчваме да използвате импрегнация. Нано-ефектът от тази обработка гарантира, че мръсотията не прониква в камъка – той просто се търкаля! По този начин импрегнираните повърхности са оптимално защитени от външни влияния. 

Издръжлив ли е базалта?

Базалта е с коефициент 6 по скалата на Мос за твърдост. Това го нарежда близо до здравината на гранита. Базалта не променя красотата и цвета си във времето.