Обновете банята си с гранит

Как да инсталирате кухненски смесители
Как да инсталирате кухненски смесители?
февруари 13, 2023
Светъл травертин
Светъл травертин цена
февруари 17, 2023

Когато мислите за обновяване на къщата си, първият въпрос, който изниква в ума ви, е кой естествен камък да изберете за подови настилки и плотове, особено за баня, тъй като това е мястото, където не искате грешка.

Гранитни плочи е един от невероятните избори през последните десетилетия. През последните години този естествен камък стана особено популярен за баня. Можете да промените вашето просто място с гранит, като го изберете за баня. Той напълно ще подобри външния вид с голяма издръжливост, както и ще освежи вашата баня.

Гранитът, който се добива от естествени скални образувания, се състои от минерали като слюда, кварц и фелдшпат. Гранитът е изключително издръжлив камък и се предлага в няколко цвята, включително кафяв, черен гранит , син, сив и др.

Няколко полезни причини да изберете гранит

·Издръжливост

Гранит за баня е един от най-добрите и най-луксозните, а също и най-издръжливите избори. Използването на каменна облицовка във вашата баня го прави на няколко дизайнерски нива. Първо, той е изключително издръжлив и особено гранитът няма вероятност да се разпадне или да се напука поради повреда от влага.

Този естествен камък е идеален за подове в бани, облицовки, подове за душове, облицовки за душове и плотове.

·Цвят

Гранитът се предлага в изключителни нюанси на цветови вариации, от светло до тъмно. Повечето нюанси са базирани на сиво и зелено, но изглежда, че цветът варира от черно до синьо.

Хората искат да запазят тоалетната като чисто пространство, което ви осигурява уединение и комфорт, и да използват гранит като успокояваща цветна основа.

·Усещам

Гранитът може да бъде топлоустойчив камък, въпреки че е по-студен, неутрален цвят и тази топлина става популярна сред собствениците на жилища по целия свят. Успокояващата, гладка скала, която има достатъчно количество текстурни вариации, за да добави интензивност по начини, за които никога не сте мечтали.

Тази връзка между гранит и силна природа може да бъде мощна привлекателна карта, която контрастира добре с няколко модерни тенденции в стила на банята.

Аксесоари от гранит

Гранитът определя тенденциите в банята, но знаете ли, че не се ограничава само до подови настилки или плотове . Може да намерите много други аксесоари, които можете да използвате в банята.

 • Мивка/мивка за баня – Това ще даде естествен и различен вид, който ще привлече хората.
 • Джакузи вана – В днешно време хората избират джакузи или вани за банята си, тъй като правят банята кралска. Гранитните вани рядко се използват от хората, но придават античен вид на интериора на вашата баня.
 • Комплект за баня – Тези комплекти са наистина невероятни, гранитните комплекти за баня имат всички необходими аксесоари за баня, които използвате ежедневно.
 • Корито за баня – За щрих към външния вид на вашата баня можете да използвате гранитен корит.

Това са някои допълнителни аксесоари, които можете да използвате за вашата баня. Гранитните аксесоари са невероятни и придават атрактивно уникален вид на вашата тоалетна.

Съвети за гранитни подове в банята

Гранитът е невероятен Естествени камъни за баня, но преди да обновите банята си с гранит, следвайте тези прости съвети за ваша собствена полза.

 • Докато избирате плочки за подова настилка, можете да изберете голям размер на плочките, за да минимизирате
 • За да елиминирате шансовете за подхлъзване върху гранит, можете да изберете кожено покритие или друга груба текстура. Това няма да направи повърхността хлъзгава.
 • Изборът на плочки не е толкова лесен, първо трябва да съчетаете всичко според цялата среда. Комбинацията трябва да бъде първият избор в стайлинга.

За да разгледате гранитогрес за баня, щракнете върху Гранит за баня

 • Гранитът е истински камък.

Следователно плочите от гранит имат естествени вариации в цвета и външния вид. Въпреки че можете да изберете общия вид на вашия гранит, не трябва да очаквате еднакъв вид. Това е хубаво нещо. Леките вариации ще придадат на вашата баня по-естествен вид.

 • Плочките, направени от гранит, обикновено са по-дебели от тези, които идват от фабрика.

 Не се страхувайте да изберете по-дебели, по-тежки плочки от нормалното, но трябва да имате план как да инсталирате тези видове по-тежки плочки.

 • Не използвайте широки линии за фугиране и изберете цвят на фугиращата смес, който се слива с вида на вашия гранит.

Много хора използват фуги като декоративен елемент при полагане на керамични плочки. Не го правете с гранит. Искате вашият камък да изпъква, а не фугиращата ви смес.

 • Много дизайнери предлагат да се използват по-големи плочки за подови настилки и по-малки плочки за стени.

По-големите подови плочки карат по-малките бани да се чувстват по-големи, докато по-малките стенни плочки се монтират по-лесно от по-големите, по-тежки плочки.

За да видите гранитогресния под, щракнете върху Под от гранит

 • Всичко от паста за зъби до препарат за премахване на грим може да се разлее върху гранитния ви плот.

Гранитът е добър в устойчивостта на петна, но все още е полупорест. Това означава, че трябва да планирате редовното запечатване на вашия гранит.

Заключение

Вашата тоалетна може да бъде убежище и може да бъде едно от малкото места в дома ви, където можете да бъдете истински сами. Помислете за използване на гранит, ако вашата баня желае обновяване. Няма да ви подведе като дизайнерски избор.

Ако настилката трябва да издържа на високо налягане, можете да изберете гранитогрес. Гранитогресът се предлага в различни цветове и размери. Можете да изберете цвят и шаблон според препоръката на архитекта. Изготвена е подова настилка от гранитогрес, за да промени стойността на кухненските плотове и баните.

Външният вид не е единственото предимство на естествените камъни. Собствениците на жилища и дизайнерите харесват гранита, защото е издръжлив. Гранитът, по-специално, е толкова здрав, защото се формира при изключително налягане и топлина. Освен това е топлоустойчив и устойчив на надраскване, което го прави идеалният естествен камък за подове в баня, тоалетни и други приложения.

Ако се грижите и поддържате правилно, вашите гранитогресни настилки и тоалетни ще издържат много години напред. Можете да добавите качества към вашата баня за гости или основна баня, като добавите плот от вечен камък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *